MODERNE ROMANTIKK

Idag gir vi dere et fantastisk sommerbryllup fra den ekte sommerbyen Stavern. Det superstilige brudeparet Siri & Tore giftet seg etter 10 år sammen i sommer, i en nydelige utevielse i regi av Humanetisk Forbund, ved sjøen i vår vakre norske skjærgård. Dette paret stråler av kjærlighet og lidenskap gjennom skjermen, og er en sann fryd for øyet. Dette vakre bryllupet & kjærligheten er fanget perfekt av flinkeste & kreative Fotograf Mona  Mone Machava. Vi har virkelig sansen for hennes fotostil. NWB er så stolt av alle de superdyktige fotografene vi får vise frem her på bloggen, og ikke minst alle de vakre brudeparene som deler den store dagen med våre lesere, til stor glede & inspirasjon, for kommende brudepar. Det er en sann glede & ære å få love å formidle et slikt arbeid, og slike personlige følelser som er involvert på en slik dag. Tusen takk! Men nå nok prat, her er bare å finne frem den siste rest av sommerens rosèvin, og lene seg tilbake og nyte.

BRUDEPARET FORTELLER: Etter snart ti år sammen, var det på tide med ringer på fingrene. Siri er fra Larvik, og Stavern er for oss vårt sommerparadis. Det var derfor helt naturlig for oss å velge dette stedet for vårt bryllup. Vi ønsket oss et hyggelig og livlig bryllup, samtidig som det var veldig viktig for oss alt skulle være godt organisert, slik at  gjestene våre skulle få en god mat, drikke og selskaps-opplevelse. Etter tips fra bekjente fikk vi leie et gammelt bygg i Stavern sentrum. Bygget brukes i sommerhalvåret til kunstutsillinger og enkel kafèdrift, men utenom høysesong kan lokalene ryddes og brukes som selskapslokale. Vi ønsket oss vielse ute ved sjøen og så oss tidlig ut en plass på en høyde i gamle Fredriksvern Verft i Stavern. Fra vielsestedet til selskapslokalet er det kun få hundre meter, og gjestene kunne spasere til og fra. Vårt beste minne fra dagen er det vanskelig å velge ut – fordi “hele pakka” ble nettopp slik vi ønsket oss: gode venner og familie – mye latter og god stemning. Skal vi forsøke å velge ut noe, så var vielsen ute ved havet var veldig spesiell for oss. Human Etisk vigsel er veldig personlig og fint, og med fine ord fra vigsler, nydelig musikk og magiske omgivelser, ble dette en utrolig flott opplevelse for oss.

Fordi vi leide et lokalet som ikke er et serveringssted, og kjøkkentjeneste og personale ikke medfulgte, var det viktig for oss å leie inn erfarne kokker og servitører. En klar kjøreplan, god planlegging og koordinering mellom toastmaster, kokker og servitører sørget for at alt gikk knirkefritt.

Når kjøkkenfasilitetene er begrensede, må menyen tilpasses dette. Vi ba catering selskapet komme med forslag på menyer som ville fungere. Kokker hadde med seg alt av utstyr, grill og ingredienser, slik at vi ikke behøvde å tenke på noe av dette. Maten smakte virkelig helt utmerket, og flinke servitører via Personlige opplevelser, og skapte en fin flyt gjennom hele kvelden. Et tips er også å sørge for å leie bord, stoler og servise av noen som kommer og leverer, bærer og plasser alt samme. Og det viktigste av alt, sørg for å avtale at det det brukte serviset hentes uvasket dagen etter.

Alt i alt er vårt beste tips at man er bevisst på å gjøre dagen til “deres egen”- altså, sørg for at det er et bryllup som reflekterer hvem dere er, ikke tenk på hva alle andre mener og gjør, men hva som er viktig, og ikke minst mindre viktig, for nettopp dere! Vi håper våre gjester føler at de har vært i “vårt” bryllup, ikke et hvilket som helst annet.

Vi valgte Mona Moe Machava som vår fotograf, fordi hun tar bilder som er litt utenom det vanlige, og hun kan virkelig kunsten å fange øyeblikket, og se de gode motivene. I tillegg er hun er veldig hyggelig dame, som fikk oss til å slappe totalt av foran kamera. Vi anbefaler henne på det varmeste videre!

Vi takker også gode venner og familie for hjelp!

LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Mona Moe Machava // Brudekjole: Maxim av Affezione via Kristins Brudesalong // Kokker og mat: Gastro Catering AS // Koordinering og servitører: Ronnie Ottem, Personlige opplevelser // Sminke: Hedda Johanessen, Parfymelle Larvik, Hår: Charlotte Nyquist, Nyquist Frisør Larvik // Brudgommens antrekk: Dress fra TIGER // Blomster: Mester Grønn Fritzøe brygge (brudebukett laget av venninne Camilla Bjørnum) // Selskapslokalet: Kafe Annekset/Den gamle gymsal, Venner av Gamle stavern v/ Olav Dalen // Stoler, bord og servise: Arrangementservice AS – Sandefjord