ORGANISK & RUSTIKK ELEGANSE

Det er fredag og vi må bare si at vi har den beste starten på helgen å vise dere. Bryllupet till Ellen Marie og Sigmund, er en fryd for øyet, sjelen og vår estetiske sans for det det organiske og rustikke. Ellen Marie er nydelig i sin slående vakker blondekjole fra Lusan Mandongus, håret er perfekt satt opp, og brudebuketten er nok den vakreste vi har sett hittil i norske bryllup fra virkeligheten, og vi elsker sukkulenter. Prikken over i’en er hennes beige Marc Jacobs sko. Og brudgommen; foruten kule dresser, er vi alltid svak for en kul brudgom i en klassisk og stilig smoking; og det er denne fra Tiger of Sweden. Bruden har selv sydd de rustikke linserviettene, et godt tips til kommende bruder. Brudeparet valgte urter og norgesglass til dekor, og det gir et personlig uttrykk, som vi digger. Alt trenger ikke være blomster, og det er dette bryllupet beviset på; for det oser likevel av rustikk eleganse. Nå er det bare å ta med seg Ellen Marie og Sigmund sin vakre dag inn i helgen, og fryde seg over dekor, skjønnhet, kjærlighet, humor, smil & varme, som er fanget ‘spot on’ gjennom hele dagen av den utrolig talentfulle og dyktige Fotograf Mari Halvorsen. NWB gleder oss til å se enda mer av hennes arbeid fremover. Og et aldri så lite psst! Sjekk ut den rålekre ‘ruffle’ bryllupskaken fra Chelsea’s Cool Cakes!

BRUDEPARET FORTELLER: 
Beste minne fra dagen:
Minnene vi sitter igjen med fra bryllupsdagen er helt fantastiske – det var virkelig en dag hvor vi nøt hvert sekund! Vi var i tillegg fantastisk heldige med været da dagen startet med ekstreme regnbøyer og tordenvær, men endte opp i strålende sol som brøt skydekket i det vi kom ut fra kirken. Vielsen er et fantastisk minne, og det var mye følelser i sving, spesielt til inngangsmarsjen “Love story meets Viva La Vida” spilt av fantastisk dyktig pianist og cellist. Ellers var hele bryllups-middagen et høydepunkt med god mat og vin, og utrolig mange flotte, velformulerte og rørende taler. Nachspielet etter bryllupsfesten hjemme hos brudeparet med nattmat, 90-tallsslagere og kjempestemning var også legendarisk, og et minne vi sent kommer til å glemme.

Tips til andre brudepar: 
Om dere kan velge, er det lurt å legge vielsen til tidlig på dagen – på den måten blir bryllupsdagen lenger. Vi la også opp til nachspiel hvor vi hadde buss som gikk direkte fra selskapslokalet og hjem til brudeparet, slik at festen kunne fortsette ut i morgentimene. Og som brudepar anbefaler vi virkelig å være med helt til festen er slutt! Vi valgte å invitere alle gjester til en samling på fredagen der vi serverte enkle salater og litt å drikke og la opp til mingling. Dette opplevde vi som en veldig god måte for gjestene å bli litt kjent i forkant av selve bryllupsdagen, og det fungerte som en god oppladning til bryllupet. Vi gjorde oss ferdig med så mange gjøremål som mulig en uke før bryllupet. På den måten ble ikke den siste uken et langt stressmareritt, men dager da man hadde tid til å virkelig glede seg til den store dagen!

Hvorfor valgte dere å feire bryllupet slik – hva var inspirasjonen?
Vi er glade i å ha en finger med i spillet selv, og ønsket oss derfor et lokale der vi kunne stå for organisering av mat, drikke og borddekking og kunne styre det meste selv. Vitengarden på Nærbø var perfekt for oss i så måte, og lokalet med sine røffe tresøyler og rustikke “låvelamper” passet veldig godt med stilen vi ønsket å skape. Vi ville at uttrykket skulle være organisk og funksjonelt og valgte derfor urter og norgesglass med lys i som bordpynt. Bruden sydde linserviettene selv og vi laget også alt av trykksaker selv i grovt papir med skrivemaskinskrift og hamptråd som gjennomgangstema.

Hvorfor fotograf Mari Halvorsen? 
Bruden ønsket en fotograf som kunne ta bilder som fanger lys og stemninger på en romantisk måte, samtidig som en del av bildene gjerne kunne ha en litt annerledes vri. Vi ble tipset om å kontakte Mari via en annen fotograf som mente at hun ville være en perfekt match for den stilen vi ønsket, og det var full klaff! Mari har en herlig personlighet og man slapper veldig av i hennes selskap. Vi er super-fornøyde med at valget falt på henne – hun har vært med på å forevige bryllupsdagen vår på en fantastisk måte!

FOTOGRAFEN FORTELLER: 
Fra første mail jeg mottok av Ellen Marie visste jeg at dette bryllupet ville bli en glede å fotografere. Hun virket veldig sikker på akkurat hvordan hun ville ha det, og jeg tenkte at endelig skulle jeg få fotografere et bryllup som bar preg av den stilen jeg selv var veldig glad i. Da vi møttes for å planlegge noen uker før selve dagen nevnte hun The Norwegian Wedding Blog, og som ivrig følger ble jeg med ett enda mer sikker: dette bryllupet kom til å bli en fryd å få dokumentere.

At brudeparet var opptatt av detaljer var ikke vanskelig å forstå. Kjolen, bordkortene, buketten, maten, musikken, pynten – alt hadde blitt viet mye tid og planlegging.

Det er mye som gjør dette bryllupet spesielt. For eksempel er at svært mye gjort, og laget av brudeparet selv. Til og med serviettene har bruden sydd selv! Den gjennomgående stilen skiller seg også ut i fra det tradisjonelle med mye bruk av jordfarger, organiske produkter,  urter til bordpynt, spesielle planter i buketten og ikke minst den nydelige kjolen som ikke enhver brud hadde våget å velge.

At jeg fikk dette oppdraget tar jeg som en stor ære, og jeg har selv blitt mye inspirert til mitt eget (muligens?) fremtidige bryllup. Derfor håper jeg at også mange andre kan få muligheten til å la seg inspirere av Ellen Marie og Sigmunds gode ideer og gjennomførte utradisjonelle stil!

Jeg vil også til slutt takke for en flott blogg som jeg selv som fotograf finner utrolig mye inspirasjon fra.

LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Mari Halvorsen // Brudekjole: Lusan Mandongus via Brudesalongen i Stavanger // Brudens sko: Marc by Marc Jacobs via Shoe Lounge i Oslo // Brudens øredobber: Etsy // Brudens hår og makeup: Inger Therese Auestad via Forandring Frisør i Sandnes // Brudebukett: Blomst i Sandnes // Brudgommens antrekk: Smoking fra Tiger of Sweden via Rolfsen i Stavanger // Bordpynt: Urter fra Kryddergarden på Horpestad, selvplukkede strå fra Stokkelandsvannet i Sandnes som pynt i kirken // Selskapslokaler: Vitengarden på Nærbø // Bryllupskake: Chelsea’s Cool Cakes i Stavanger

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


THE NOTEBOOK er NWB sin egen lille online bok, hvor vi har samlet kreative & dyktige bryllupsleverandører som ønsker å strekke seg litt lenger, på alle måter. Har du et unikt produkt, tjeneste eller merkevare, som du mener vil passe inn i vår oversikt, ta kontakt med oss for mer informasjon, kriterier og medlemshonorar. Er du bryllupsfotograf, og vil vite mer om THE NOTEBOOK, og hvordan bli medlem – ta kontakt, vi hjelper deg gjerne!