NORSK HERREGÅRDSBRYLLUP I SVERIGE

En romantisk sommerdrøm var det, da Camilla og Andrè, som til vanlig er bosatt i Rio de Janeiro, kom hjem for å feire bryllup hele tre dager til ende. Med Andrè fra Bergen og Camilla fra Moss, fant de ut at Baldersnäs Herregård i Sverige var den perfekte location for storslått bryllupsfeiring med familie og venner, i juni 2013. Og bryllupsfotograf Bjarte Edvardsen, var der og fanget det hele, fra tidlig til sent. Det stilige diplomatparet er også så generøse at de deler sin egen historie nederst i bloggposten, noe vi setter stor pris på. Så da er det bare å si; værsågod – la deg inspirere av sommer, sol, kjærlighet, og vakker utevielse på en liten øy.

BRUDEPARET FORTELLER: Vi er et norsk par på hhv 35 og 27 år. André er fra Bergen, er diplomat, og jobber som Konsul i Rio de Janeiro. Camilla er fra Moss, er danser og pedagog, og jobber i Rio de Janeiro på et sosialt prosjekt som heter Karanba. Vi møttes i Hemsedal nyttårshelgen 2009 og tre år senere fridde André på Gol togstasjon hvor vi tre år tidligere hadde hatt vår aller første date.1 juni 2013, 6 måneder etter frieriet, hadde vi vårt drømmebryllup på Baldersnäs Herregård i Sverige. Litt av årsaken til at vi valgte tidlig i juni var fordi vi begge mente at det beste været i Norge er på den tiden. Samt at da er også naturen på sitt vakreste. I tillegg har ikke folk ferie enda slik at det var mindre fare for at noen av våre venner skulle være bortreist. Da vi begynte å planlegge bryllup ved juletider i 2012 hadde vi tre kriterier. Vi ønsket en tre dagers feiring med venner og familie samlet på en plass. Dette var spesielt viktig for oss ettersom vi kommer fra to forskjellige steder, samt at vi også bor i utlandet. Så ville ha vielsen ute i naturen ved sjøen. Og til sist skulle temaet være sommerdrøm-hav-natur. Planen var å se på tre forskjellige steder mens vi var på juleferie i Norge før vi dro tilbake til Brasil. Vi dro først til Baldersnäs, og det ble full klaff. Fantastisk vakkert sted, kun to timer unna brudens hjemby, og med mulighet for å huse alle våre gjester.
Bryllupshelgen startet med Cowboyfest på låven fredag 31 mai. Vi kom ridende på hver vår Western-hest, og ble møtt av 90 festglade cowboyerJ Det ble grilling, underholdning, leker, linedance og mye morro ut i nattetimene. Så våknet vi opp til et helt fantastisk vær på bryllupsdagen. Vindstille og 25-27 grader. Vielsen fant sted nede ved sjøen, på en liten øy. Klokken 12:30 hadde brudepikene, forlovere, alle de andre gjestene og selvfølgelig brudgommen funnet sted på øyen. Bruden ankom i robåt sammen med sin far. Med naturen på sitt vakreste, familie og alle våre beste venner samlet, var det duket for en nydelig vielse som vi aldri glemmer. 
Etter vielsen ble vi hentet av hest og vogn, og dro avgårde for fotografering på herregårdens parkanlegg. Fotografen, Bjarte Edvardsen gjorde en fantastisk jobb. Vi søkte etter fotograf i Sverige, og Bjarte fanget vår oppmerksomhet. Dette viste seg å være en veldig riktig avgjørelse.Etter photoshoot hadde vi brudeskål og hygge i herregårdens hage, etterfulgt av middag og fest i et stort telt vi hadde fått satt opp på herregårdens eiendom. Det er fantastiske lokaler på Baldersnäs Herregård, men siden vi hadde temaet sommerdrøm med natur og sjø, tenkte det ville bli perfekt å se sjøen fra hagen under middagen. Vi gamblet med været, hadde maks flaks, og det kunne ikke bli mer perfekt. 
Før kaker og brudevals, ble alle gjestene geleidet ned til sjøen, der alle par sendte opp hver sin store røde hjertelanterne, som fløy til himmels i nattemørket. Magisk. Festen ble helt fantastisk, og varte til det lysnet på morrakvisten og nattmaten ble servert etter en nydelig avslutning med mange overraskelser. Vår Dj Claes Hogedal gjorde akkurat det som skulle til for å skape den magiske stemningen på dansegulvet.

Søndag morgen var det brunch i Herregårdens parkanlegg. Det ble en veldig fin avslutning og nok anledning til å være sammen med venner og familie. En herlig avslutning på den vakreste helgen i våre liv.


Våre beste minner fra bryllupshelgen:
Bruden:
• Da vi kom ridende inn til Cowboyfesten og ble ønsket velkommen av alle våre venner og familie.
• Da pappa rodde meg inn til vielsen, og jeg så André stå der på øyen og vente på meg, mens alle nære og kjære satt tårevåte i bakgrunnen. 
• Løftene våre
• Talen og sangen André fremførte under middagen.
• Flashmoben våre gjester overrasket oss med.
• Stunden på morrakvisten hvor vi ble bedt om å sette oss på et bord fullt av levende lys og gaver midt ute i hagen. Der ble vi overøst med diverse små overraskelser, mens alle gjestene stod rundt oss, ”Can you feel the love tonight” runget fra inne i teltet, og det var begynt å lysne.

Brudgommen:
• Å tilbringe noen fine timer lørdag morgen sammen med mine to forlovere og brudesvenn. Badet i sjøen, spiste frokost og hadde fine samtaler preget av stundens alvor.
• Å se min kjære vakre Camilla komme roende inn til vielsens. Da kom helgens første tårer, det ble langt i fra de siste. 
• Løfter under vielsen.
• Talen til min kjære. En svært velskrevet og rørende tale. 
• Lanterner. 
• Flashmobben til alle våre venner og familie – fantastisk!
• Det å senke skuldrene å ta en skikkelig fest etter en lang fantastisk dag med svært mye inntrykk.  
• Jeg vil si at noe av det aller beste for min del var å få bruke en hel helg på bryllupet. På den måten fikk vi mer tid sammen med vår familie og venner. Tid til å snakke med alle, og i større grad tid til å ta inn over oss de helt hinsides sterke og mange inntrykkene.

Tips til andre brudepar:
Ta film av vielsen, festen og alt. Uansett hvor mye du er til stede, så er alt sammen veldig overveldende og det er umulig å få med seg alt. Vi har allerede hatt masse glede av filmen vår, og kommer til å ta den frem stadig i fremtiden. I tillegg er det koselig å vise litt til de som ikke kunne være der. Sørg for at alt er klart dagen før det hele starter. På den måten får dere slappet bedre av, og kun fokusert på å nyte alt som skjer. Skriv egne personlige løfter til hverandre, hvis presten tillater det. Det gjør vielsen et hakk mer personlig. Husk at det skal være moro å planlegge bryllup. Slapp av og ha det gøy. Det trenger ikke ta 14 måneder å planlegge et bryllup. 6 måneder som vi brukte er kanskje litt kort, men med rett innstilling så går det helt fint. Når det er sagt så vil vi anbefale å finne brudekjole med litt større margin enn to måneder. Bruden med forlover lette etter brudekjole i New York, hvor det er fantastisk utvalg. Men det var mer enn fire måneders ventetid på det meste. Til slutt fant hun likevel drømmekjolene. Den hun brukte under vielsen er fra Designer Loft, på  Manhattan. Designer: Rosa Clara. Den hun brukte under festen er fra Davids Bridal, på Manhattan.
Det er mange flinke folk som bidro til at bryllupshelgen ble så bra som den ble. For utenom vår familie og venner, og værgudene, så vil vi gjerne nevne disse.
• Personalet på Baldersnäs herregård.
• Djén vår. Claes Hogedal. Han sørget for en fantastisk fest fra ende til annen.
• Fotografen Bjarte Edvardsen.
• Floristen, Anna Klang.
• Teltet fra Rent a tent i Karlstad var veldig nydelig. 
• Frisøren.
LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Bjarte Edvardsen // Brudekjole: Rosa Clara via Designer Loft og kjole nr. 2 Davids Bridal // Blomster: Anna Klang // DJ: Claes Hogedal // Location & Catering: Baldersnäs Herregård // Telt: Rent a Tent – Karlstad // Invitasjoner, dekor & pynt: Diverse nettbutikker