NORSK KJÆRLIGHET PÅ HILLINGSBERG  HERREGÅRD

NWB er rørt langt, langt, langt inn i sjelen. Mari & Anders giftet seg 14. September 2013, på vakre & storslåtte Hillingsberg Herregård i Sverige, og vi har både smilt bredt, og blitt blank i øyet under redigeringen av dette bryllupet. Dette er en bryllupsdag med stort hjerte, stemning, og ikke minst fyllt av kjærlighet for hverandre, venner & familie. For en fantastisk feiring av en av livets aller største merkedager. Bildene fra forberedelsene, da brudens far ‘gir bort’ sin Mari ved alteret, brudgommen som vender seg mot bruden på stolen sin i kirken, portrettbildene som gløder av ren lykke og kjærlighet, og ikke minst de stemninsfulle øyeblikkene fra festmiddagen. Den som sørget for at vi følte at vi både var der, og kunne ønske vi hadde vært der, er superdyktige Marianne Wåhlberg hos Monsterfoto, som har fanget ethvert øyeblikk, stemning, følelse og minner så hjertelig perfekt. Som bruden selv sier; “Når jeg ser tilbake på bildene nå så er det akkurat dette Marianne fikk til, jeg føler at jeg er tilstede på Hillringsberg herregård 14.09.2013 på alle bilder.” Say no more.

BRUDEN FORTELLER: Vi valgte å feire bryllupet vårt på Hillringsberg herregård, 3 dager til ende. Et fantastisk sted som virkelig satt rammen for et romantisk og morsomt bryllup. I forkant av bryllupet hadde jeg planlagt noen smådetaljer som gjorde helgen vår komplett. Vi laget vannflasker med egen etikett som stod på rommene til alle gjestene, sammen med en gave til gutta og en gave til jentene. Gutta fikk lilla mansjettknapper og jentene et lommetørkle med monogrammet vårt brodert i lilla farger – temafargen for bryllupet. I tillegg til dette trykket vi opp litt informasjon om herregården samt programmet for helgen. Dette var ment som en velkomsthilsen og en liten takk til gjestene våre for at de ville være med å feire oss.

Jeg hadde også samlet bryllupsbilder av foreldre og besteforeldre på begge sider som vi brukte som pynt i festsalen, samt et godteribord hvor vi hadde brudens og brudgommens favoritter. Jeg bestemte meg tidlig for at vi måtte ha en gjestebok. Her bestilte jeg en bok med egen inskripsjon på forsiden samt la ut et kamera hvor alle kunne ta et bilde av seg selv. Gjestene skrev og jeg limte inn bilder i etterkant. Alle ble oppfordret til å skrive flere ganger i løpet av kvelden, alene eller i grupper. Dette var helt fantastisk å ta frem allerede uken etter bryllupet. Anbefaler alle å ha en gjestebok. Vil tro at dette bare blir morsommere og morsommere å ta frem på bryllupsdagen og ved andre anledninger.

Dagen begynte for bruden allerede kl 09.00 med hår, sminke, latter og litt i glasset. Siden alle gjestene var på herregården var det ekstra hyggelig at alle jentene kunne komme opp og hilse på mest jeg ble gjort istand. Det fineste med hele dagen var stemningen blant gjestene våre. Alle koste seg, romantikk uansett hvor du snudde deg, god stemning, boccia i parken og mye latter. Brudgommen koste seg i parken og underholdt gjestene våre før han også måtte innse at det var på tide å skifte klær.

Det er mange øyeblikk å velge mellom på en sånn dag, et veldig spesielt øyeblikk for meg var da jeg fikk på sløret, dette betød på en måte at jeg var en «ekte» brud. Og da i tillegg da pappa stakk hodet inn for å si ifra at nå bilen stod og ventet. DA var det mye sommerfugler i magen! Siden vi ble viet av brudgommens kusine og hennes mann, ble vielsen en ekstra følelsesladd del av dagen. I tillegg sang en venninne av bruden og en venninne og søster til brudgommen leste i kirken. Det var en veldig spesiell opplevelse at alle som var tilstede i vielsen var kjente og kjære. Det er litt andre tradisjoner når man gifter seg i Sverige. Den ene var en liten seanse rundt ringene, presten måtte velsigne ringene våre. Den andre var at vi måtte si løfter til hverandre. I norske vielser kan man også velge dette, men det er ikke et krav. Dette anbefaler jeg alle brudepar å vurdere, å si noen ord til hverandre under vielsen var kjempefint.

- Tips til brudgommen: Prøv å se for deg øyeblikket da bruden din kommer opp kirkegulvet noen ganger før det skjer. Det er nok mer følelser i dette øyeblikket enn man er klar over.  Ref. min kjære mann!

Vi hadde en 4 retters festmiddag i festsalen på herregården. Nydelig mat, nydelig vin, fantastiske taler og skikkelig god stemning. Noen ganger måtte vi klype oss litt i armen og se om dette var sant, for følelsen du har når du ser utover salen og alle venner og familie koser seg og feirer dere er helt unik.

Et av de fineste øyeblikkene i løpet av  dagen var etter middagen da vi gikk fra hovedhuset på herregården til en gammel smie hvor festen skulle være. Alle gjestene fikk utdelt stjerneskudd og dannet en «allé» som vi gikk gjennom på vei mot festlokalet. Da vi kom frem stod det en saxofonist og spilte mens bror, svoger og forlovere sendte opp kinesiske lykter. Stemningen var helt magisk og veldig romantisk.

- Hvorfor vi valgte Marianne: Marianne var veldig lett å samarbeide med fra første e-mail. Hun foreslo at vi møttes slik at vi kunne se om kjemien oss i mellom var der, og det var den. Kjemi er veldig viktig på en dag som denne, da fotografen er der hele tiden. Vi var veldig klare på at vi ønsket en journalistisk vinkling på bildene våre, vi ønsket bilder hvor vi så stemningen på festen, ikke bare et smilende brudepar, selv om de bildene ikke kan unngås på en dag som dette. Vi likte veldig godt kombinasjonen av stemning, detaljer og naturbilder i Marianne sin stil, sammen blir det en komplett dokumentasjon på dagen. Når jeg ser tilbake på bildene nå så er det akkurat dette Marianne fikk til, jeg føler at jeg er tilstede på Hillringsberg herregård 14.09.2013 på alle bilder.

FRA FOTOGRAFENMarie og Andreas sitt bryllup var en drøm å fotografere, blant annet fordi hver minste lille detalj gjennom dagen var planlagt og gjennomført. 

LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Marianne Wåhlberg, Monsterfoto // Brudekjole og slør: Pronovias via Kristins Brudesalong // Hår og sminke: Hårfin Kongsvinger v/ Heidi // Sko: Rainbow club // Hårpynt: Etsy // Antrekk Brudgom: Kjole og hvitt // Sko brudgom: Lakksko, Hugo Boss // Blomster & Brudebukett: Blomsterverkstedet Ninni // Selskapslokale: Hillringsberg Herregård // Gjestebok: Papir og design AS

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….


THE NOTEBOOK er NWB sin egen lille online bok, hvor vi har samlet kreative & dyktige bryllupsleverandører som ønsker å strekke seg litt lenger, på alle måter. Har du et unikt produkt, tjeneste eller merkevare, som du mener vil passe inn i vår oversikt, ta kontakt med oss for mer informasjon, kriterier og medlemshonorar. Er du bryllupsfotograf, og vil vite mer om THE NOTEBOOK, og hvordan bli medlem – ta kontakt, vi hjelper deg gjerne!