Et år er gått fra vi publiserte bloggen den 12. februar 2013, og vi har bestemt oss for å holde en årlig kåring av ÅRETS BRYLLUPSFOTOGRAF i Norge. Kåringen baserer seg på de fotografer som er publisert hos NWB, for det er det som danner hovedgrunnlaget for kåringen. Utover det er kåringen basert på et helhetlig inntrykk av fotografens arbeid, og i hovedsak gjelder det heldagsfotografering av bryllup. Det betyr ikke at alle bryllupene til fotografen må ha vært det, men de må ha fotografert minimum et bryllup med heldagsfotografering, og så er alt annet bryllupsrelatert fotoarbeid lagt til, også det som ikke er publisert hos NWB. Og nei, du må ikke ha vært, eller være medlem for å bli vurdert. Det gjelder norske bryllupsfotografer, eller fotografer med adresse i Norge, som har vært publisert med bryllup fra virkeligheten hos oss siste året, og arbeidet deres i 2013.

Vi har også valgt å legge vekt på det personlige, i tillegg til det fantastiske fotoarbeidet som er utført. De internasjonale bryllupsfotografene har lært oss å sette pris på høflighet, raske tilbakemeldinger, ydmyke og takknemlige holdninger, profesjonalitet, rask levering, og ikke minst deres stolthet & takknemlighet over å være publisert og omtalt på bryllupsblogger, med gjensidig respekt for å dele vakker inspirasjon, til glede for kommende bruder. Alle disse aspektene er noe vi tar med oss i vurderingen, fordi vi da vet at fotografen også tar disse kvalitetene med videre til sine drømmeklienter, som igjen får nyte godt av disse.

Når det gjelder det fotografiske arbeidet har vi lagt vekt på hvordan et bryllup er dokumentert fra A-Å. Fra forberedelsene til en avslutning, som gjør at det blir en helhetlig historie å fortelle. Det er lagt vekt på øyeblikksbilder, følelser & stemning, bilder av detaljer, portretter av brud, brudgom, brudepar, familie og venner, bruk av lys/naturlig lys, farger og nyanser, sort/hvitt redigering, og naturlig/kunstig redigering med eller uten effekter. Vi har også sett på poseringen av brudepar, og hvilke motiver og bakgrunner som er brukt, og at all posering og lys er utnyttet så flatterende som mulig for brudepar og gjester i bryllupet. Det kunstneriske perspektivet i bildene er også lagt til grunn. NWB liker blandingen av det sentimentale, rørende, lykkelige, forventende, og ikke minst de kule festbildene i en bryllupsdokumentar, sammen med de personlige og offisielle bryllupsbildene.

Vi har sett etter den jevne og gode kvaliteten gjennom hele bryllupsfotograferingen, og at fotografen har en klar, tydelig og lett gjenkjennelig stil, som skiller seg ut fra mengden. Samtidig er det viktig at bildene til en viss grad er tidløse, men moderne, slik at de vil være like vakre i lang tid fremover. Webside og presentasjon på web har også fått en liten flik av evalueringen. En god nettside gir et godt førsteinntrykk av hva du kan forvente deg av en fotograf. For oss er det viktig at nettsiden gjenspeiler den kvaliteten som bildene til fotografen viser. Gode bilder fortjener en god presentasjon, med gode gallerier, samt at all informasjon og priser er lett tilgjengelig for potensielle kunder. Vinneren får smykke seg med tittelen, og en badge med tittel kommer på epost. Ellers er det heder og ære som vanker til de utropte tittelbærerne for NWB sin kåring.

ÅRETS BRYLLUPSFOTOGRAF – GULL 

MICHAELA KLOUDA
ÅRETS BRYLLUPSFOTOGRAF – SØLV
HOLIEN MO ÅRETS BRYLLUPSFOTOGRAF – BRONSE
KARINA JENSEN PHOTOGRAPHYNWB har også valgt å ha en årlig RISING STAR, som innehar alle de samme kvalitetene som er lagt til grunn i kåringen av ÅRETS BRYLLUSPFOTOGRAF, og som vi ser har et meget stort nasjonalt og internasjonalt potensiale. Denne fotografen får tittelen NWB’s RISING STAR, fordi dette er et talent vi ønsker å se mer av.


NWB’S RISING STAR
ANGELWORX PHOTOGRAPHY
MICHAELA KLOUDA – KARINA JENSEN PHOTOGRAPHY & ANGELWORX PHOTOGRAPHY er alle bryllupsfotografer som er medlemmer i THE NOTEBOOK. Les mer om de HER.

Ønsker du å vite mer om det å velge bryllupsfotograf, kan du lese vår bloggpost, for kommende brudepar HER. Følg oss gjerne på epost for de siste oppdateringer først, rett i din mailbox. Du finner link øverst til høyre på bloggen.