Something blue for you; Borddekking og borddekor til bryllup & festligheter, er noe vi liker veldig godt her hos NWB. Og det kommer til å bli mange flere bloggposter med det fremover. I denne bloggposten skal vi vise dere litt med blått, og blåtoner. Her er mørkere blått, navy blue, om mellomblått, enten som hovedfarger eller som den lille perfekte touchen i et sammensatt fargetema.

Mørk blå – eller midnattsblå, sammen med hvitt og gull, gir en klassisk og luksuriøs følelse. Dette er også en fargekombinasjon som passer alle årstider, og perfekt for deg som ønsker en elegant og sofistikert stil på ditt bryllup. Her er også brukt veldig enkle designdetaljer for å skape den enkle stilen, men stilfulle looken. Tøyserviettene i mørkblå er brettet veldig enkelt og henger ned utover bordet, noe vi liker veldig godt, og som er smart hvis du ønsker å fremheve den fargen du har på serviettene – og gir en ekstra ‘pop of color’ til bordsettingen. Ellers er det bare pyntet med et paljettbånd i gull. Noe du enkelt kan lage selv, eller kjøpe ferdig, på diverse stoffbutikker og/eller Panduro. Dekketallerkener i gull er ofte å få kjøpt rimelig i store kjeder. Og hvorfor ikke la det blåe begynne allerede på invitasjonene. Du finner disse spesialdesignede invitasjonene HER. De fleste sender internasjonalt, så ta kontakt med de hvis du ønsker å bestille. Vanligvis er de veldig serviceminded, og ønsker å hjelpe; bare sjekk at de har æ – ø – å. NWB har selv bestilt mange invitasjoner fra utlandet, med særs vellykket resultat! Vi digger også de superkule cocktail/champagne glassene. Ønsker du å se mer fra denne stylede shooten klikker du deg inn HER.

Her er det blå brukt sammen i mindre skala med grønt, røde og oransje nyanser og mer rustikk look, noe som også er veldig kult. Blått er så klassisk at du fint kan gå litt ‘over the edge’, og likevel holde deg innenfor de klassiske rammene, hvis du ønsker det. Skal du ha bryllup i den norske fjellheimen for eksempel, bruk mose, grønt, og naturens fargespill for å skape en autentisk atmosfære. Til tekstiler bruk heller linservietter, eller ‘oatmeal’ fargede servietter for den rette stemningen. Hvite servietter blir for ‘hardt’, og for stor og unaturlig kontrast sammen med rustikke omgivelser. La også blomstene være store og uvørne. Du kan se mer fra denne bloggposten HER.

Ønsker du å integrere farger i en mindre skala, kan det å bruke løper være en smart idè. Er det bare hvite duker å bruke der du skal ha festen, og du ikke ønsker det sterile og ordinære, anbefaler vi at du bruker løper. Du kan kjøpe ferdige løpere, eller kjøpe stoff i metervis, og sy selv, eller få hjelp av sykyndige. Her er det brukt blåe striper på løperen for den maritime stilen. Du kan også bruke striper på serviettene. Her ar de også brettet serviettene på en enkel måte og lagt menyen/takkekortet i lommen på servietten. Vi har selv laget slike til bryllup, og det blir veldig lekkert. Blåe bånd på gaveeskene til gjestene, og print og invitasjoner i blått, setter alt sammen til det perfekte blåe & maritime teamet. Du finner trykksaker & invitasjoner HER. I orginalposten ser du også at stilige bryllup ikke nødvendigs trenger å ha et ‘mind-blowing’ budsjett! Se hele bloggposten HER.

I dette bryllupet er det stil fra ende til annen, i en moderne setting. Vi elsker de mørkeblåe dukene, og håper virkelig at flere bryllupslokaler i Norge snart også kommer med større valgmuligheter når det kommer til duker! Hvitt er…vel, veldig hvitt, og ikke noe som passer alle idag, med alle mulighetene vi har til å sette vårt eget preg på bryllupsdagen. Her er også sydd en liten ‘topphatt’ til å ha på stolryggen til brudeparet, og hvorfor ikke brodere på navne eller initialer?! Vi trenger ikke alltid dekke hele stolen, spesielt ikke hvis det er fine stoler. 
Mørk fersken, hvitt og lysere blått er perfekt til det mørkeblå; sofistikert, likevel moderne og chict. Bare se på blomsterdekorasjonene; her er ikke blomstene blandet sammen i samme vase, men hver blomstertype er laget i fyldigere utførelse i samme vase, men i forskjellig størrelse og høyde; en super idè! Og husk at det må se fyldig ut – ha heller færre blomstervaser på langbord, og FYLDIGE, enn mange med små buketter eller enkle blomster i. Alltid fyldig, for ikke å la det se ‘kjipt’ ut. (selv om det ikke er det!) Bedre med to blomster for mye enn èn for lite i vasene! Igjen er serviettene brettet genialt, med menyen stikkende ut + en liten gave med med bordkort og navn. Ikke minst er lampeskjermene som er brukt som fokus – knallstilig. Love it. Se hele bloggposten HER.

I denne friske & crispy settingen er klarere blåtoner brukt, noe som gir en veldig moderne & ung look. Grafiske mønstre er brukt for å understreke den moderne stilen, sammen med kontrastfarger som rosa og gul. Gult og Blått er en mye brukt fargekombinasjon internasjonalt, og her er det rosa som er tilsatt for en mykere sammensetning. Absolutt noe å tenke på for de som tør litt mer. I tillegg gjør det seg veldig godt på bilder med farger. Igjen er serviettene brettet enkelt & elegant. Angående duker som kan være litt tricky å få tak, anbefaler vi å kjøpe metervis med stoff, og eventuelt sy selv, eller få noe til å sy, slik vi nevnte lenger opp ang. løpere. Blir det for mye, kan man gjerne ha noen mønstrede fargede duker på hovedbordet, og løpere og/eller servietter som henter alt igjen på de resterende bordene. Se hele bloggposten HER.

Oh – la – la! Chic og enda mer chict! Igjen er blått og gull brukt sammen til dette superlekre hagebryllupet, og her det brukt stripete servietter, slik vi nevnte lenger opp. Idag blir jo ogte maten servert på tallerken, og det liker vi, derfor er gjerne det bare dekketallerken som står på bordet. Uten det kan det fort bli nakent, når det ikke er dekket til servering ved bordene. Fyldige blomsteroppsatser i pastellfarger og hvitt, myker det hele, og får til å bli en perfekt sommerdrøm. Et avslappet, men kult hagebryllup. Se hele bloggposten HER.

Og sist, men ikke minst; en av våre favorittsettinger ever! Vi er superfan av mix & match, og dette bryllupet er perfekt i så måte. Her er det brukt forskjellige tallerkener og er du vintage elsker, er det en drøm. Men dette passer også for de som ikke skal ha vintage gjennom hele bryllupet. Er er det god blanding av ekte låvebryllup, og english teaparty. Fargeskalaen er til å dø av, og det blåe er her brukt som detaljer på servise. Rustikke trebord, og løpere i blonder, er en super kombinasjon. Trål gjerne loppemarkeder i bruktbutikker for forskjellige blondeløpere og mindre duker. Dukene trenger ikke dekke hele bordet! De trenger heller ikke være like. Serviettene er forskjellige og er kun knytt med en jutesnor. Du kan også bruke tynne silkebånd, velorubånd, eller blondebånd. Lysekroner som dekor & backdrop er også en av de store trendene for i år. Det kan du lese mer om HER.

Bare se på dette tebordet, dette kan du overføre til et kaffe/te – og eller kakebord. Bruk forskjellig servise, i forskjellige mønstre og farger. Bordet har fått en farget duk underst, og deretter er tyll surret rundt bordet, med hovedmengden i front, hvor det er synlig. Utenpå er velourduk, med en klype opp i front som prikken over i’en for ikke å la det være for striglet. Enkelt, men veldig effektfullt. Skriv selv skilt, og sett i rammer rimelige eller kostbare, alt ettersom hva du og budsjettet ditt ønsker. Ønsker du å bruke enkle blomster i dekoren i enkle små vaser eller lagt oppå lysestaker som på bildet; husk da å bruke fyldige blomster som f. eks. Dahlia og/eller Peoner, slik at det ser ‘mye’ ut, selv om det er enkelt.

I bryllup er det ofte sanghefter, og de blir vanligvis lagt rett på bordet, men hvorfor ikke gjøre som på bildet over? Brett de sammen med en fin snor eller et pent bånd, og bruk det som bordkort, med en navnelapp. Enkelt og så mye finere! Det er ofte i detaljene det ligger, og det skal ofte ikke så mye til. Her er det brukt blått som aksentfarge, og det gir en nydelig kontrast til alle de støvete pastellfargene og det brune og beige. Noe blått i brudebuketten din også, syr alt sammen til en enhetlig design. En av årets trender, når det kommer til blomsterdekorasjoner & brudebukett er volum & tilfeldig look. Det kan du lese om HER. Hele dette utrolig vakre bryllupet kan du se HER.

Og lurer du på hvordan du skal dekke et bord, får du en fin forklaring på det på bildet over her. Etter 18 år i restaurantbransjen, vet jeg hvor viktig det er med riktig dekket bord. Det jeg ser er forskjellig på bildet her, er at kuvèrtasjetten, står i det venstre hjørne oppe, mens det her i landet gjerne er vanlig å ha den rett ved siden av på venstre side. Like fint begge deler. Du kan lese hele bloggposten HER.

Da jeg stylet vår egen inspirasjons shoot brukte jeg mitt private servise, og ønsket å fange den vakre høsten med en en klassisk, men likevel moderne & kul stil. Du kan se hele bloggposten HER.

Du kan lese alle våre bloggposter merket med borddekking HER.

Ønsker du å få alle våre siste bloggposter først; husk å signe deg opp på vår epost liste. Du finner link øverst i høyre hjørne på bloggen.