Sommerlig, friskt, og vakkert fra Strand Hotel Fevik. Charlotte og Robert giftet seg 28. juni ifjor, med flott utevielse nær sjøen. Et stilig brudepar, med sans for personlige og unike detaljer. Som bruden selv sier: “Lag deres drømmebryllup. Ikke bry dere om hva andre tenker om deres valg og måten dere ønsker å feire kjærligheten til hverandre på. Dette er deres dag! Invitér menneskene dere har lyst til å feire og feste med, det er dere og gjestene som sammen skaper minnene. Lag bryllupet dere selv skulle ønske dere var gjester i.” Dyktige Michaela Klouda var med brudeparet fra morgen til kveld, og dokumenterte deres bryllupsdag akkurat slik de ønsket.

CharlotteRobert-469Michaela Klouda - CharlotteRobertCharlotteRobert-521CharlotteRobert-126CharlotteRobert-146CharlotteRobert-110CharlotteRobert-178Michaela Klouda - CharlotteRobert1CharlotteRobert-117CharlotteRobert-174CharlotteRobert-159CharlotteRobert-185CharlotteRobert-176CharlotteRobert-139CharlotteRobert-141Michaela Klouda - CharlotteRobert2CharlotteRobert-134Michaela Klouda - CharlotteRobert4Michaela Klouda - CharlotteRobert3Michaela Klouda - CharlotteRobert5CharlotteRobert-236 CharlotteRobert-239Michaela Klouda - CharlotteRobert6CharlotteRobert-499CharlotteRobert-247CharlotteRobert-363CharlotteRobert-290Michaela Klouda - CharlotteRobert8CharlotteRobert-443CharlotteRobert-422CharlotteRobert-484Michaela Klouda - CharlotteRobert7Michaela Klouda - CharlotteRobert14CharlotteRobert-518CharlotteRobert-433CharlotteRobert-398Michaela Klouda - CharlotteRobert9CharlotteRobert-332Michaela Klouda - CharlotteRobert11CharlotteRobert-501CharlotteRobert-611CharlotteRobert-557CharlotteRobert-627Michaela Klouda - CharlotteRobert13CharlotteRobert-507CharlotteRobert-435CharlotteRobert-511CharlotteRobert-365 CharlotteRobert-339 CharlotteRobert-498CharlotteRobert-523 CharlotteRobert-411Michaela Klouda - CharlotteRobert17CharlotteRobert-546CharlotteRobert-105 CharlotteRobert-545Michaela Klouda - CharlotteRobert12 CharlotteRobert-516 CharlotteRobert-582CharlotteRobert-420CharlotteRobert-482Michaela Klouda - CharlotteRobert10CharlotteRobert-659CharlotteRobert-405CharlotteRobert-135Michaela Klouda - CharlotteRobert15CharlotteRobert-697 Michaela Klouda - CharlotteRobert16CharlotteRobert-624CharlotteRobert-522CharlotteRobert-704

BRUDEPARET FORTELLER:

Vårt beste minne fra dagen: 

Det er vanskelig å plukke ut bare ett, hele dagen ble mer enn vi kunne ønsket oss. Vielsen ved sjøen med nydelig musikk fremført av venner. Når alle slapp gassballonger mot himmelen i det vi skålte i cava. Middagen og fantastiske taler. Menneskene. Festen. Og ikke minst nachspielet på stranden, som nesten varte til søndagens frokost ble servert.

Hvorfor vi valgte å feire dagen vår slik: 

Strand Hotel Fevik hadde vi tidlig sett oss ut. Det ligger nydelig til ved stranden i den sørlandske skjærgården, like i nærheten av brudens barndomshjem. Plasseringen ga oss også muligheten til å ha vielse ved sjøen med kort gangavstand til festlokale. Vi har tidligere vært i venners bryllup på Strand Hotel og visste at dette var et sted med sjarm og kvalitet i alle ledd. Restaurantens driftsleder, Sara, fungerte som hovmester for oss. Hun er drivende dyktig og sympatisk, og virkelig et funn for hotellet. Også hotellsjef Anja, som var vår kontakt i planleggingsfasen, fortjener honnør og en stor takk. Stedet er i tillegg en ypperlig location for fotografering.

Vi ønsket oss et bryllup som gjenspeilet hvem vi er, med små, personlige detaljer og et rent og enkelt tema. Det var viktig for oss å skape en uhøytidelig feiring med alle våre venner og familie rundt oss. Vi ønsket en setting hvor alle koste seg med hverandre og nøt god mat og drikke. Utgangspuntktet var at dette skulle være en fest for alle som var tilstede, ikke bare oss.

Tips til andre brudepar:

# Book fotograf tidlig, de aller flinkeste har som regel stor pågang.

Bruk tid på research og finn en fotograf med et uttrykk dere liker. Møt fotografen på forhånd for å se om dere har kjemi. Velg heldagsfotografering om dere har mulighet til det.

# Lag en bryllupsvegg, hvor dere kan henge opp lister, utklipp (fra magasiner etc.) og annet som inspirerer. På denne måten får du en kreativ oversikt over temaer, farger, ideer osv.

# Opprett en egen nettside/blogg for bryllupet deres. Her kan dere legge ut nyttig/unyttig informasjon som gjestene vil ha glede av.

# Gjør mye selv og lag et personlig preg over dagen deres. Dere vil ikke angre og gjestene vil sette pris på arbeidet dere har lagt ned.

# Ikke bruk penger på DJ, med mindre dere er sikre på at vedkommende vil levere varene. Sett opp en spilleliste og be om innspill fra gjestene på forhånd, på den måten får alle litt av den musikken de liker. Vi gjorde begge deler, og DJ’en ble etter hvert dimmitert.

# Sørg for å ha et godt opplagt tidsskjema som samtidig ikke er for tight. Og forsøk på en pen måte å underrette gjestene om at dette skal overholdes. Tro oss, det sprekker uansett.

# Bruk lokale leverandører om dere har mulighet. Ikke tro at de mest profilerte og dyreste firmaene nødvendigvis levererer de beste varene. Etter litt research fant vi fort ut at veletablerte, lokale firmaer var mer fleksible, mer opptatt av å finne gode løsninger og ga bedre service enn større firmaer. I tillegg ligger ofte slike firmaer lavere i pris.

# Gi oppdraget som toastmaster til en person dere stoler på og som dere vet er organisert og pålitelig. Vedkommende har så mye å si for hvordan dagen deres blir.

# Nyt dagen og forsøk å la den være så stressfri som mulig. Ikke la gleden over forberedelsene og selve dagen, ødelegges av overfokusering på detaljer. Husk hva dagen egentlig handler om.

Husk på dette: Lag DERES drømmebryllup. Ikke bry dere om hva andre tenker om deres valg og måten dere ønsker å feire kjærligheten til hverandre på. Dette er deres dag! Invitér menneskene dere har lyst til å feire og feste med, det er dere og gjestene som sammen skaper minnene. Lag bryllupet dere selv skulle ønske dere var gjester i.

Hvorfor vi valgte Michaela som bryllupsfotograf:

Det er vanskelig å orientere seg i jungelen av bryllupsfotografer, i sær når man ikke tidligere har erfaring med bransjen. Vi sendte flere henvendelser til ulike fotografer, samtlige var imidlertid (og heldigvis) booket på vår dato. Én av disse var dog sympatisk nok til å henvise oss videre, hvilket gjorde at vi kom i kontakt med Michaela (som vi utrolig nok ikke hadde kommet over tidligere). Vi falt umiddelbart for Michaelas dokumentariske preg og evne til å fange øyeblikk. Hun er også fantastisk flink til å bruke naturlig lys og har et «rent» preg over bildene sine som vi liker svært godt. Michaela er profesjonell og særdeles dyktig i jobben sin, samtidig som hun er superhyggelig som person. Hun er imøtekommende og tålmodig med alle kurante og ukurante spørsmål man måtte ha og hun svarer alltid raskt på alle henvendelser. Som fotograf er hun også tilstede uten å være påtrengende. Ingen av oss er spesielt begeistret for å bli tatt bilde av, men Michaela gjennomførte fotoseansen uten å stresse oss eller gi oss harde instrukser. Vi koste oss rett og slett med å bli fotografert.Etterarbeidet ble gjort raskt og vi mottok en overveldende mengde fantastisk fine bilder i løpet av kort tid. Hun bidro også med superfine takkekort i etterkant.

Det er forståelig at man raskt henfaller til tanken om at prisen en profesjonell fotograf tar er høy og muligens ikke verdt det. Dropp den tanken. Gjør deres ytterste for å klemme dette inn i budsjettet, vi har ikke angret et sekund på investeringen. En dyktig fotograf fanger alle de øyeblikkene du ikke får med deg og ivaretar de du husker på en virkelig fin måte.

For oss er det ikke vanskelig å forstå hvorfor Michaela av Norwegian Wedding Blog ble kåret til Årets Bryllupsfotograf 2014. Vi kunne ikke vært mer fornøyde og kan ikke annet enn å gi henne våre aller, aller varmeste anbefalinger. Vi håper hun drukner i oppdrag i mange år fremover!

Leverandører:

Fotograf: Michaela Klouda
Lokaler: Strand Hotel Fevik 
Brudens antrekk: Kjole fra Demetrios – kjøpt brukt og tilpasset av Bente Kiland
Sko: Menbur
Brudens og brudens forloveres halskjede: Efva Attling 
Brudgommens antrekk: Smoking, skjorte og sko fra Hugo Boss – bukseseler fra Albert Thurston
Brudens hår: FL Frisør Arendal
Brudens sminke: Bruden selv
Gifteringer: Tesori Diamanter
Invitasjoner: Designet av Jen Owens – Blackberry Graphics 
Blomster og brudebukett: Nyli Blomster 
Bryllupskake: Oreokake fra Liens Konditori 


Michaela Klouda er blant våre utvalgte medlemmer i The Notebook. Ønsker du å lese mer om THE NOTEBOOK – en guide til de aller kuleste bryllupsleverandørene, klikk her. Vil du bli medlem hos The Norwegian Wedding Blog og/eller The Notebook. Vennligst ta kontakt med oss her – vi hjelper deg gjerne! Har du spørsmål rundt medlemsskap & honorar – Les vår FAQ.