Planlegger du bryllup i år, er denne posten verd å få med seg. Vi har snust litt på trender som kommer utenfra og internasjonalt, og spår at vi vil få se mer a dette utvalget som vi skal presentere her. Nordiske og Skandinaviske bryllup beholder mye tradisjon og røtter i seg, men vi ser også at det plukkes opp mye fra den internasjonale bryllupsarena. Og med den mixen får man også personlige og unike bryllup. Ta en titt på hva vi mener du bør holde en knapp på hvis du liker å følge trender, og har lyst på noe nytt og fresht.

Brudekjoler

couture-spring-2016-bridal-elie-saab-nwm

Det er mye gjennomsiktig, flortynne lag, blonder og flytende skjørt er gjennomgående. Stilen er også mer påkledd, og høy hals og lange ermer er å se hos de fleste designere, sammen med cápe og ‘kapper’. Silhouetten er smal, men gjerne med flagrende skjørt i flere tynne lag. Alle disse nevnte elementene kler de fleste kroppsfasonger og stil, og er både flatterende og behagelige. Markert midje er også noe vi ser kommer på både smale silhouetter og også de med videre skjørt. Den typiske prinsessekjolen har fått skjørt med flere lag, blomsterapplikasjoner og/eller fjær. Når det kommer til farger holder blush seg ennå; andre fargenyasner er champagne, off white, blåtoner. Svart gjør sitt inntog enten på hele brudestasen, eller bare over – eller underdel, og gjerne bare som detaljer. Blomsterprint er også hot for tiden, og kan være et alternativ for de som ønsker mindre eller enklere brudebuketter.

Brudetrender 2016 - bridal trends 2016 NWM

Brudekjoler avbildet: Øverst: Elie Saab, øverst til venstre: Zuhair Murad, øverst høyre: Elie Saab, under venstre: Alberta Ferretti, midten: Ralph & Russo, nederst høyre: Stephane Rolland. Foto: Imaxtree.

Du kan se flere brudekjoler og trender for 2016 på vår pinterest, som du finner HER og HER.

Blomster

IMG_8656

Blomster og borddekorasjoner  begynner endelig og heldigvis å bli viktigere også her oppe i nord. Tidligere gikk man mer for standard borddekorasjoner, som vi mener har utspilt sin rolle for lenge siden, da det er uendelige manga vakre muligheter med blomster, oppsatser og farger. Trendene går fremdeles mot det løse, ville og tilfeldige, og gamle klassiske blomster malerier er nå gjerne inspirasjon til disse. Det skal ikke være like stort som det en tid har vært internasjonalt, men fremdeles samme stil, bare i litt mer beskjedne format.

IMG_6666

Det gjelder også brudebuketten, som fremdeles skal se tilfeldig og løs ut; her har vi enda et stykke å gå i norden, men vi begynner å se mange vakre flotte buketter og dekorasjoner på våre skandinaviske bryllup. I år skal du gjerne blande inn naturelementer og gjerne spiselige sådan. Bærbusker, frukt, kvister og grener fra trær gjør seg også gjeldene.

IMG_5066

Selve vielsesstedet dekoreres mer enn før også i våre nordiske bryllup, det være seg innendørs, eller ute. Grønt, busker, planter, og ‘villtvoksende’ busker brukes mer og mer – og slik skal det være i 2016 også. det grønne kan kjøpes hos blomsterhandleren din eller IKEA, alt ettersom hva du ønsker. Dekorasjoner kan lages i andre ting enn norgesglass (Mason Jars) også. Trebokser, gamle vintage krukker og potter gjør seg veldig. Alle bord trenger ikke nødvendigvis være lik heller. Alt er egentlig lov. Vi vil nok også se mer gull, messing er på ull fart tilbake, og det gir en varm glød, og er veldig vakkert på bilder. Spraymaling er fantastisk hvis du har designen, men feil farge på dekor og lysestaker. Endrer utseende kjapt og rimelig.

IMG_6504

Alle bilder fra Putnam & Putnam

Med andre ord; brudebuketten (og dekorasjonene); skal være organiske, løse og vide, bare ikke gigastore, vi vil også komme til å se noen mindre og enklere buketter (Nosegay), bestående av bare brudeslør eller enkle blomster som liljer. De tighte ball-lignende bukettene er helt ut, og forhåpentligvis har de fleste nå lagt de bak seg – i fortiden. De gav en mye mer streng og stram look, mens dagens brudebuketter gir større variasjonsmuligheter både av blomstervalg, design, farger og stil. Husk at du kan blande ALT. Silkebånd, og bånd generelt holder seg ennå, både som store sløyfer knyttet rundt buketten og som lange bånd med matchende eller aksentfarger. Når det gjelder bruk av roser er det mye vakrere når de får være et supplement og ikke nødvendigvis hele buketten. Det finnes uttallige vakre roser både hva gjelder utførelse og farger – ikke bare Memory Lane, så våg å gjør noe annet enn venninnene dine, pretty please(!). Har du en dyktig florist, hjelper de deg med å finne noe unikt og ikke følge ‘hva alle andre gjør’. Selv med trender, gjelder det å gjøre sin egen twist på det(m).

Victoriansk

theia

Bildekilder: Øverst til venstre; Theia, midten: Yolan Cris, høyre: kjole: Alexis Mabille, Øredobber: Etsy, gul kjole: Gucci, ring: vintage, ring: Etsy, kjole: Yolan Cris, kjole: Christian Siriano

Victorian, Edwardian and Georgian er ord å merke seg, og hva som kjennetegner detaljene og motebildet både i fashion og brud og bryllup nå, så enten du er brud eller gjest er disse stilartene veldig i tiden. Det er med andre ord lov å pynte seg, og er en blanding av enkel eleganse, med ‘fargerike & sofistikerte’ detaljer. Ermer, knapper, hals & blonder, og større smykker, gjerne vintage og med fargede stener, på ørdeobber, armbånd og ringer. Forlovelses – og gifteringer er nå langt mer vintage og arvestykke preget enn store skinnende diamanter. Vakre ringer kan du finne her og her. Gull blir å finne både på smykker, dekor, detaljer og gjerne duker og andre tekstiler.

Mat & Drikke

jennyyoo-collection-23

 Foto av Caroline Tran via Chic Vintage Brides

Ute i den store vide verden har trenden nå ‘gått tilbake’ til den tradisjonelle formelle middagen, her i Norge og Skandinavia har buffet gjort sitt inntog, og vi ser mer av litt løsere middagsservering enn den tradisjonelle treretters’en. Med buffet har man så mange flere muligheter til å tilpasse stedet, lokale, inne og utebryllup. Barbeque og kaldt og varmt blandet er blitt en trend her i nord. En annen ting er at det helst skal være kortreist, eller med lokal tilhørighet, noe som gjelder både den formelle middagen og buffet.

80a150374d97ae28190998f5cafeebd9

Bilderkilder: nederst høyre: The Melideos via Huffington Post, nederst venstre: Carlie Statsky via Brides, øverst venstre: Toovia, kakebord

Det er mange kreative måter å løse selve oppsettet på, og det er fritt frem for kunstneriske konstellasjoner hvor dere selv som bestemmer sluttresultatet. Med buffet har man også mulighet til å spare litt inn på budsjettet. Her kan man legge inn akkurat hvor mye/lite man vil. Det viktigste er at ingen er sulten eller tørst. God stemning og atmosfære er det aller viktigste!

drinks

Bildekilder: venstre: Buzzfeed, midten: Kaysha Weiner via Aisle Planner, høyre: Elegant Wedding Invites

Lag gjerne større oppsett hvor du kan samle drikke, flasker og bokser er geniale, og sparer både oppvask, innkjøp av glass og enklere å holde kaldt, så lenge du har tilgang på is. Snekre din egen oppbevaring, samle gamle kasser, bruk trillebåren, plaskebasseng, sinkkar og bøtter, og hva enn du måtte finne i garasjen eller hos venner & familie.

68b6651f2b08f1ed8fd4fcef10c8f7af

 Høyre bilde: Pauline Conway  via The Perfect Palette, venstre: Liz Photography via Boar’s Head

Og hva med deres egen signtaurdrink? Enkelt for å tilby noe annet enn øl, vin, sprudlevann osv. Denne kan lages med eller uten alkohol alt ettersom hvilken type servering dere ønsker i deres bryllup. Da slipper dere å kjøpe inn masse forskjellige ingredienser til baren, men holde dere til det som skal til for å lage hans & hennes drink, i tillegg til de andre drikkevarene med og uten alkohol. Lurer du på hva du skal lage av drinker, så kan du finne masse gode oppskrifter med alkohol her, og uten alkohol her.

Invitasjoner & Trykksaker

invitasjoner 3

Bildekilder: Nederst høyre: Etsy, øverst høyre: Esmeralda Franco via Wedding Chicks, nederst venstre: Sprung Photo via Ruffled blog, sort kjole: Dolce & Gabbana, Winter 2016, øverst venstre: Just invite me, blomster: NGOC MINH NGO via Martha Stewart Weddings

Invitasjoner, save the date, og andre trykksaker til bryllupet skal glitre i år. Det være seg trykket på glitterpreget papir, eller med detaljer i gull & glitter. For de som er glad i fonter er 2016 året, og Art deco fonten får en aldri så liten liten renessanse, noe vi liker spesielt godt. Det skal være enkelt, glitrende og elegant. Vi har lenge hatt vannfarger (watercolor & handlettering), dette er nå på vei ut, selv om vi nok får se noen drypp av det her i nord også i år.

invi 1

Stort bilde: Southern Fried Paper, Sort Art Deco: Etsy, nederst venstre: Just Invite Me

Og deres personlige signatur synes ekstra godt ved førsteinntrykket, og hva gjestene kan forvente seg av bryllupet. Da er det alltid kjekt med invitasjoner som står i stil med dere som par og stilene dere ønsker å ha i deres bryllup. Paperless Post har også printede utgaver av sine produkter, ellers er det blant annet Papellerie og Laura Hooper Calligraphy.

Kaker

kaker 5

Bildekilder: Wedding Forward, Eat your books (oppskrift), Amelia (oppskrift), What Katie Ate (oppskrift), øverst høyre: Twigg Studios (oppskrift)

Trenden i de siste par årene har vært pene & matchende kakebord; nå går vi tilbake til røttene: Kransekake og familiens og venners bidrag til kakebordet er igjen en hit. Alt er lov, og det kan være en salig blanding av kremkaker, tørre kaker, utvalg av paier, bestemors himmelske eplekake, suksessterte og hemmelige familieoppskrifter.

fe3b481b6ad5068dec7dac6c5d93af16

Bildekilder: øverst venstre:Christine Doneé Photography, øverst midten: The Knot, øverst høyre: Melissa Ergo via Junebug, mditen nederst: Sweet Paul, nederst venstre: Whippt desserts & Catering, nederst høyre: Blue Rose Photography via Glamour & Grace blog

Det som også er “IN” er kjente kaker med ny vri, som pavlova (Australias nasjonalkake) med salt karamell, sjokolade og espresso. Smakene vil igjen få sin renessanse og vanilje er ikke lenger “IT”. Nå kan du være mer vågal på smaker. Kakene skal også være litt rufsete, og fondant er nå byttet ut med smørkrem pga den estetisk løsere looken. Nøtter, bær og blomster er dekor og spiselig tilbehør. Ellers er ostebord og ostekaker også en populær erstatter for søte kaker. Ikke alle er like glad i søtt, og ost treffer de fleste – annerledes og velsmakende. Du kan se en kul ostekake i dette bryllupet.

9ff44a47f9c7deddb3295842dd2f0d90

Bildekilder: venstre Stellar Photography, Mireia Cordomi via Junebug Weddings, høyre: Nicola Thompson via Love My Dress

Kakene og kakebordet skal ikke lenger være så stivt, elegant og prangende, men enklere, færre etasjer på bryllupskaken, og mer tradisjon & smak. Små terter er også noe vi vil se mer av, enten som dessert eller som porsjonsstykker til gjestene på kakebordet eller ‘fra bryllupskaken’.

d1be6fa978fee083530951d330ae660650b8f3bbabe10d535d8a2f6a32725940

Bildekilder: øverst venstre: My Little Fabric (oppskrift), midten: Call Me Cupcake (oppskrift), stort bilde: via Dessert for Breakfast (oppskrift) 

Så da er det bare å engasjere venner & familie til å hjelpe til med kakebordet; røtter, tradisjon, og en twist av internasjonale kaker & paier er en kjærkommen trend til årets vakre bryllup. “Naked cakes” eller nakne kaker om du vil, er fremdeles med i trendbildet.

Fotografering

michaela_klouda_norwegian_wedding_blog-142

foto: Michaela Klouda via Norwegian Wedding Magazine

Sharing is caring sies det, og i bryllup er det selvsagt kjekt at man deler bildene som blir tatt, for de som ønsker det. Idag har de fleste sin egen #hashtag, og del gjerne bilder under denne, bare ikke knipse under selve vielsen, det er ikke ok. La den innleide fotografen få gjøre jobben sin, så kan brudeparet og gjestene deres nyte denne stunden for det den er. Som brudepar fortell gjerne gjestene hvor og hvordan du ønsker at de skal knipse & dele med skilt, eller info i invitasjon/meny osv. Noen ønsker også “Unplugged” bryllup uten mobile duppedingser, og det vil nok bli mer vanlig i år enn tidligere, og kanskje en viktig og riktig beslutning for at alle skal kunne nyte dagen fullt og helt. Respekter brudeparets ønsker og deres fotograf uansett valg.

skilt

Bildekilder: stort bilde: Vue Photography via Southern Weddings, øverst: Danny Weiss Photography via Bridal Musings, midten: Wild Whim via Wedding Chicks, nederst: Etsy

Det vil også bli større etterspørsel etter bruk av både film og digital fotografering. Det samme gjelder for korte videoer som publiseres raskt og gjerne samme dag i påvente av den store bryllupsfilmen, som kommer senere med full redigering. Ellers er First Look; bilder som blir tatt før vielsen en trend som setter seg mer og mer hos norske og skandinaviske par. Alle brudepar som gjør dette, setter stor pris på i ettertid.

The Notebook - Leverandører til ditt bryllup - Bryllupsfotografer - Norwegian Wedding Magazine

Alle bilder og fotografer i collagen fra The Notebook

Trendy eller ikke trendy, dette er kun ment som inspirasjon til deg som skal gifte deg, og til syvende og sist feirer du og dere akkurat slik dere ønsker det. Trenger du dyktig bryllupsfotograf eller andre kreative leverandører til ditt unike bryllup, er det bare å klikke seg over her!