Rustikt, naturlig, romantisk og ikke minst personlig, ble dagen til dette vakre og staselige paret, valgte å gi hverandre sitt ja. De sier selv: Bryllupet var i aller høyeste grad et dugnadsprosjekt. Tiden opp til og i etterkant av feiringen ble brukt sammen med mange av gjestene, som hadde satt av inntil to uker til å hjelpe med forberedelser eller etterarbeid. Dette skape en rekke hyggelige resultater! For det første fikk vi tilbragt kvalitetstid sammen med en lang rekke venner og familiemedlemmer vi ikke ser så ofte. Det var fantastisk å ha så mange gode mennesker samlet rundt et så stort og hyggelig prosjekt.” Dyktige fotograf Tone Tvedt har virkelig klart å fange både magien og stemningen fra denne vakre bryllupsfeiringen.

Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-049Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-002 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-010Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-006Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-009Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-020Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-003Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-005 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-022 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-014 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-007Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-017 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-025Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-050Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-028Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-030Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-032Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-033Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-001Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-036Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-034Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-055Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-038Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-040Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-060Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-043Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-101Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-046 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-047Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-061Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-095Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-090Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-128Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-105Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-084Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-087Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-054Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-044Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-051Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-083Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-073Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-059Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-074 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-093Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-070Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-062Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-054Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-115Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-117Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-124Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-119Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-125Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-108 Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-131Fotograf-Tone-Tvedt-NWM-057

Beste minne fra dagen: Vi har et vell av deilige minner, både fra forberedelsestiden og selve festdagen, så det å velge ut et enkelt er komplett umulig!

Astrid: Det fineste minde jeg har fra vores bryllupsdag er da min tårekvalte og stolte far så mig for første gang og sagde med dirrende stemme “åh min prinsesse, hvor er du smuk” hvorefter han fulgte mig henover gårdspladsen under en hvid paraply. Vi gik fra de dryssende regndråber og ind i det magiske vielseslokale hvor flakkende stearinlys, ranke solsikker og de bedste mennesker i vores liv tog os imod. Jeg smilte i krop og sind. I det der føltes som sekunder efter at vi trådte ind af den vinrøde fjøsdør, mødtes Marius kærlighedsfyldte øjne i mine og jeg mindes, hvordan min mave snurrede og hvordan en lykkerus skyllede ind over mig. Aldrig har jeg følt mig mere taknemmelig og lykkelig for de valg jeg har gjort i mit liv og de veje som har ledt mig til det øjeblik og til mit liv, som det er i dag.

Marius: En av mine beste minner er stemningen i og utenfor festlokalet gjennom natten. Følelsen av kompletthet, og lykkerus jeg satt igjen med da solen klatret opp over tretoppene var enormt sterk. Stemningen meldte seg spesielt da jeg satt i en sofa utenfor festlokalet sammen med en av mine beste venner, og nøt de første morgentimene som ektemann. Festlokalet, hvor det fortsatt var yrende liv, er en låve med store vestvendte skyvedører. Det er utsikt fra dansegulvet til horisonten, skogen og gylne åkre. I løpet av natten hadde brudens bror skapt en nydelig ramme rundt festen ved å tenne en lang rekke finske fakler og oljelamper, og tent et stort bål på plassen foran låvedørene. Da grålysningen nærmet seg, slepte noen av oss frem en gammel sofa som vi plasserte ved bålet, med både innsikt til festen og utsikt over naturen. I den satt jeg altså, da klokken var blitt 09, og lot det overveldende inntrykket av en formidabel og vellykket bryllupsfeiring sige inn. Som om det ikke var nok, så kom to rådyr hoppende ut av skogen og passerte noen titalls meter foran oss (det er helt sant!). Verdens vakreste brud kikket forsiktig ned på datteren vår som sov trygt plassert i babyslyngen i epletreet, og jeg ble helt satt ut av hvor fantastisk feiringen, middagen og festen hadde vært, og hvor heldig jeg er som fikk lov til å oppleve det! Da jeg som den siste forlot festen omkring klokken 09:30, plukket jeg ned datteren min fra epletreet og gikk for å få litt søvn før gaveåpningen og felleslunsjen skulle starte klokken 11. Hjernen min er fortsatt ikke ferdig med å behandle alle inntrykkene fra det som kun kan beskrives som en vanvittig god start på ekteskapet!

Bonusminne: Datteren vår (6mnd) hang i en babyslynge i epletreet gjennom festnatten, og ble overvåket på med jevne mellomrom av tilfeldig forbipasserende familiemedlemmer . Vi antar at hun storkoste seg.

Oversikt over de involverte: Bryllupet var i aller høyeste grad et dugnadsprosjekt. Tiden opp til og i etterkant av feiringen ble brukt sammen med mange av gjestene, som hadde satt av inntil to uker til å hjelpe med forberedelser eller etterarbeid. Dette skape en rekke hyggelige resultater! For det første fikk vi tilbragt kvalitetstid sammen med en lang rekke venner og familiemedlemmer vi ikke ser så ofte. Det var fantastisk å ha så mange gode mennesker samlet rundt et så stort og hyggelig prosjekt. Dernest fikk gjestene et sterkere tilhørsforhold til både stedet og festen, ettersom de selv hjalp til med å stable bryllupet på bena. Videre ble det skapt noen gode bånd gjestene i mellom, da de jobbet seg kjent med hverandre i dagene opp til bryllupet. I tillegg hadde vi et formidabelt liveband som var innlosjert på gården, og skapte god stemning ettersom de brukte dagene i forkant på å høylytt innøve noe av favorittmusikken vår. Det var også en sann fornøyelse å kunne servere velsmakende hjemmelaget mat til samtlige 96 gjester. Det hadde ikke vært mulig uten fantastisk innsats fra bruden og brudens dedikerte venninner.

Når vi ser tilbake på bryllupet tenker vi ikke kun på seremonien og festen, men alt av innsats og felleskap både i for- og etterkant av festen. Det var mye arbeid, men minst dobbelt så mange timer gikk med til hyggesnakk, prøvesmaking av vin og mat, desserttesting og kreative utsmykningsprosjekter både ute og inne.

Hvorfor velge Tone? Vi valgte Tone på bakgrunn av anbefalinger fra andre fotografer, samt hennes portefølje, som har en naturlig og smakfull stil i tråd med det uttrykket vi ønsket for vårt bryllup. Tone er i stand til å forevige stemninger og vakre øyeblikk med en dybde og autentisitet vi sjelden har sett maken til. Dernest er hun positiv og glad, og ikke minst meget ukomplisert å forholde seg til. Vi hadde et hyggelig og fint samarbeid.

Tips til andre brudepar:  

– Felles gaveåpning dagen derpå under en avslappet lunsj er en flott måte å samles på. At man i fred og ro kan åpne gaven i givernes nærvær gir en hyggeligere ramme for hele gaveseansen, og stemningen og gleden fra festen henger ved.

– Vi fulgte mottoet ‘desto mer man gjør selv, desto mer personlig og magisk blir resultatet’.

– Husk gjestebok som enten kan brukes til hyggelige beskjeder, spenstige spådommer eller tips til ekteparet.

– Familiebilder og fellesbilde med samtlige gjester er en konkret og hyggelig måte å huske dagen på. Dessuten blir det gøy å se på om 50 år.

– Forsøk å skape en fest som dere selv hadde gledet dere til å være gjester i.

– Finn musikk som representerer dere og kjernen i gjestemassen.

– Inkluder detaljer som representerer hvem dere er som par, slik at festen virkelig gjenspeiler dere og at det ikke kunne ha vært et hvilket som helst bryllup.

– Hvis dere skal ha livemusikk, så legg litt penger i et ordentlig band! Alle glemmer en dyr giftering, ingen glemmer et billig band.

LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Tone Tvedt // Sko: Unisa // Blomsterkrans og brudebukett: Vi er så priviligerede at have mange talentfulde og hjælpsomme venner, her i blandt brudens veninder som købte blomster tidlig bryllupsmorgen og til en anden som impulsivt et par timer før vielsen fik stukket et billede i hånden af en krans og en buket som inspiration, hvorefter hun fik samlet de rødhvide blomster i en smuk romantisk krans og i en buket i traditionel stil // Dekorasjoner: Brudens kreative evner og øye for rusikk stemning kombinert med en nevenyttig og fingernem venneflokk


Tone Tvedt er blant våre utvalgte dyktige bryllupsfotogafer i brullupsguiden The Notebook.