Det ble en storslagen bryllupsfeiring under den greske solen da Helen & Knud bestemte seg for å feire kjærligheten med sine nære og kjære Mye planlegging og idèmyldring måptte til før resultatet vi ser her ble til. Dyktige Michaela Klouda & Tone Tvedt som du finner blant våre utvalgte bryllupsfotografer i The Notebook, var til stede og fanget alle de magiske øyeblikkene.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-115

Å gifte meg barbent på en gresk strand har vært en drøm helt siden jeg begynte å tenke på sånt. Faren min er gresk og jeg har tilbrakt mange vakre sommere i Hellas. Paxos er den vakreste av de greske øyene jeg har vært på, med en helt spesiell stemning. Likevel var det ikke en selvfølge at det ble hverken Hellas eller Paxos da Knud fridde og vi faktisk skulle begynne å planlegge bryllupet vårt. Plutselig åpnet det seg bokstavelig talt en hel verden av muligheter til å arrangere drømmebryllupet. Tenk så mange måter det går an å gifte seg på! Å gifte seg skulle vi gjøre bare en gang i livet og minnene blir jo helt ulike ut ifra hvor og hvordan bryllupet arrangeres! Vi idemyldret intenst i et noen uker og gjorde masse research på et utall alternativer i inn – og utland. Jeg tror seriøst jeg kunne blitt profesjonell bryllupsarrangør bare etter disse innledende ukene, jeg satt inne med så mye bryllupsinfo og detaljer og priser fra et utall av tilbydere.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-118

Det aller første som ble bestemt var datoen, vi ville gifte oss på samme dato som forlovelsen. Nøyaktig et år etter forlovelsen falt datoen faktisk på en lørdag, så da var bryllupsdatoen satt til lørdag 23. juli 2016. Vi var også enige fra starten om at opplegget skulle vare over mer enn en dag, og at vi helst ville reise til et sted, for å få den spesielle følelsen av en felles ferieopplevelse. I tillegg gikk vi mange runder med gjestelisten. Vi har begge store familier og vennekretser, og vi hadde lyst til invitere de vi ville se der. I tillegg hadde vi ikke et ubegrenset budsjett og vi ville være et generøst vertskap for de som faktisk kom. Det var også et poeng å arrangere det et sted sånn at min greske far og familie skulle komme. Da vi hadde kuttet omtrent helt til beinet i forhold til antall og budsjett, stod vi likevel igjen med en gjesteliste på rundt 100 pers. Hjelpes, da begynte vi å ane størrelsen på dette prosjektet – å gifte seg.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-120

Etter hvert var det tre gode alternativer som utpekte seg, alle tre her i Norge. Vi greide ikke å ta et valg og satt med en ubestemmelig følelse av at uansett hvilket sted vi valgte, så gikk vi glipp av noe annet. Til slutt var det forloveren min som sa de utløsende ordene; men Helen, skulle ikke du gifte deg i Hellas da? Plutselig liksom våknet jeg fra tankespinnet rundt alle mulighetene og innså at det selvfølgelig var det eneste rette.

Jeg hadde mange praktiske innvendinger mot å legge bryllupet til Hellas. Usikkerheten i den greske økonomien spilte inn, og vi følte at det ville være altfor usikkert og utfordrende å arrangere bryllup for 100 gjester så langt vekke med helt ukjente restauranter og tilbydere. I tillegg var vi midt i en hektisk småbarnsfase med en ettåring og en femåring, samt to fulltidsjobber. Det gjorde at vi hadde begrenset energi til planlegging og at vi ikke bare kunne ta en svipptur ned til Hellas for å sjekke aktuelle lokasjoner etc.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-105

I bilen på vei hjem googlet jeg rett og slett Paxos + weddings, og det var et gedigent lykketreff! Det første som kom opp på søkelista var bryllupsarrangøren Paxos Weddings, som er drevet av det skjønne britiske ekteparet Samantha og Stuart. Vi fikk et skikkelig godt inntrykk av de, profesjonelle og flotte personligheter. Med de på laget, hadde vi tillitt til at bryllupet ville bli som vi ønsket oss. Derfra begynte det praktiske å falle på plass i et enormt tempo, vi bestemte lokasjoner og opplegg for alle tre dager, fant bosteder for 100 gjester og sendte ut invitasjoner.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-116

Dette var september 2015, og innen november hadde cirka 80 pers fra Norge bekreftet at de kom og bestilt seg reise og opphold. Mange reiste med små barn og endel besteforeldre ble også med på turen som barnevakter for de små. Det er helt utrolig å tenke på for et stort og flott reisefølge som kom ut av dette.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-110

Det er forøvrig en enorm oppgave å arrangere et såpass stort arrangement i utlandet, selv med profesjonelle bryllupsplanleggere. Det var i en periode på høsten 2015 utrolig mye å tenke, og vi hadde faktisk ganske store krangler i heimen over at jeg satt foran Mac´en i stedet for å være tilstedeværende med mann og barn. Det at det ble så mye belasting på meg spesielt var vel en kombinasjon av at jeg blir veldig engasjert i prosjekter (som filmregissører flest), at vi tok på oss reiseplanleggingen for de aller fleste gjestene, og at jeg av natur antakelig er mest på ballen når det kommer til bryllupsplanlegging (som bruder flest). Det var altså et 3 dagers opplegg som skulle planlegges for rundt 100 pers, med ulike ankomstdager og gjestelister pr dag, samt bestilling av busser, båter, menyer og informasjonsarbeid. Så vi hadde et utall Excel-ark med oppgavelister, reiseruter, bostedslister, gjestelister og diverse.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-115

Jeg opprettet faktisk en egen hjemmeside for bryllupet også! Det var fordi jeg syntes det var en genial måte å få samlet all informasjonen på, samt at det var hyggelig å lage et gjestegalleri med noen ord om gjester og forlovere sånn at alle fikk sett hverandre før vi reiste. I ettertid er det vanskelig å si om arbeidsmengden med å lage denne hjemmesiden var verdt det, sånn i antall timer. I tillegg brukte jeg mye tid på å lage en bildebok til kjæresten som skulle gis morgengave, som jeg måtte gjøre i hemmelighet (og fikk mye kjeft for). Men det var uansett gøy!

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-137

Når det gjaldt å finne brudekjole, var det også en litt omstendelig prosess som til slutt endte med den perfekte kjolen. Jeg begynte tidlig å prøve kjoler, siden jeg fikk høre at det tok opptil et halvår fra bestilling til levering, så jeg booket avtaler med flere fine brudesalonger i Oslo. Jeg prøvde alle mulige kjoler, de fleste for trange (da ingen brudebutikker i Oslo hadde eksempelkjoler over størrelse 40. Hva er det for noe?) Etter å ha prøvd en stor mengde halvfine og altfor trange kjoler som lå i prisklassen 15.000 – 45.000 (!), så endte jeg opp med å bestille en nydelig, enkel kjole på nett til rundt 4000 kroner. Moren min var der da jeg prøvde den på for første gang. Det kom faktisk en tåre i øyekroken til oss begge. Kjolen skled på meg som om den var sydd til kroppen min. Det lette stoffet, den varme hvitfargen og hele stilen passet perfekt til vårt greske bryllup på stranda. Jeg måtte jo selvsagt ha en kjole som tålte en gresk bryllupsfest med sand, saltvann, sand, rødvin, zorba og olivenlunder.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-123

På nyåret 2016, et halvår før bryllupet, begynte vi å tenke seriøst på bryllupsfotograferingen. Både mannen min og jeg er over gjennomsnittlig interessert i foto, så vi var ute etter noe ekstraordinært. Vi ønsket å finne en profesjonell fotograf som ikke bare tok bilder, men som greide å fange magien i hele bryllupsopplevelsen.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-126 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-130

Vi hadde på forhånd sett bildene som dyktige Michaela Klouda tok i bryllupet til et vennepar, og elsket lyset, atmosfæren og historiefortellingen i disse. Vi så på flere av hennes fotografier og konkluderte med at vi ønsket Michaela som vår bryllupsfotograf. Jeg kontaktet henne og vi fant umiddelbart tonen. Hun var løsningsorientert, sporty og initiativrik og hadde veldig lyst til å være med oss på turen til Hellas. Ikke minst ønsket hun å ta med sin kollega, Tone Tvedt, og dermed fikk vi med oss TO fantastisk dyktige bryllupsfotografer som var med på hele turen. I tillegg hadde vi avtalt med en videofotograf der nede som skulle filme. Vi følte oss nesten som kongelige! I tiden frem til bryllupet møtte vi både Michaela og Tone for å avklare forventninger, diskutere hva vi var ute etter og vi sendte bildeeksempler imellom oss.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-143bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-148

Både Michaela og Tone har en tillitsvekkende, profesjonell fremtoning og behagelige personligheter som gjør at alle føler seg avslappet rundt de, selv med kamera i hånden. De stilte godt forberedt der nede i Hellas tre dager før bryllupet, og de hadde kjørt rundt og sett på alle lokasjonene før vi tok planleggingsmøtet. I dagene før bryllupet deltok de på alle begivenhetene, og greide på helt umerkelig vis å fange alle vakre stemninger, gjester, lokasjoner og oss som brudepar. Da den store bryllupsdagen kom, hadde vi allerede delt mange vakre stunder med de til stede og vært gjennom flere runder fotografering. Både vi og gjestene var derfor trygge på fotografene. Vi avtalte et fotoforbud med de andre gjestene under selve vielsen, slik at de profesjonelle fotografene fikk best mulig vilkår til å ta gode bilder. Dette anbefaler vi andre brudepar å tenke på, så unngår man at den ivrige onkelen med den store linsa stiller seg rett i veien for blinkskuddene! Det gjorde dessuten atmosfæren ekstra spesiell under vielsen at gjestene var helt tilstede uten stå bak diverse mobiltelefoner eller andre kameraer.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-147 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-141

Hele bryllupsdagen var rett og slett magisk for oss begge. Jeg husker enda følelsen av å våkne opp grytidlig i brudesuiten til lyden av havet og sirisser, og bare vite at i dag skulle drømmebryllupet endelig arrangeres. Sukk… Været og lyset var så vakkert som det bare kan være blant oliventrær og turkis sjø i juli i Hellas. Klokka 9 kom mine nærmeste venninner og mamma på champagnefrokost i suiten. Det var tårer, latter, skåler, fine ord og høytidsstemt atmosfære. Vielsen skulle være i solnedgangen på stranda kl 18. Det føltes så lenge til, men dagen gikk så fort!

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-152

Hår, sminke, påkledning og forberedelser gjorde jeg selv i samarbeid med forlover og et par andre venninner. Vi fikk faktisk dårlig tid på slutten og jentene måtte løpe til bussen. Selv skulle jeg fraktes sammen med forloveren min i båt fra hotellet til stranda på Monogonissi, der både vielsen og bryllupsmiddagen fant sted.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-167 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-154

Å stå på moloen ved hotellet og vente på båten samtidig som jeg visste at mannen min og alle gjestene ventet spent på stranda… det kan bare ikke beskrives. Jeg hadde aldri forestilt meg at det skulle være så nervepirrende! Skyssen min ble faktisk forsinket i nesten en halvtime (Yannis som kjørte båten kom i ekte gresk stil på at han skulle svippe innom sentrum og levere noe, hehe), og det gjorde meg mildt sagt ekstra spent.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-153bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-171

Idet båten rundet klippen og jeg fikk se det ubeskrivelig vakre synet av brudgommen og hele brudefølget stå der på stranda, kom rett og slett tårene. Det og vielsen er nok det mest intense øyeblikket jeg har opplevd foruten to fødsler. Men bryllup er, i motsetning til fødsler, noe som bare er stort, vakkert, godt og behagelig for alle involverte. Vielsen ble helt perfekt, jeg tror ingen noensinne kommer til å glemme den.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-175bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-178 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-183bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-182

Forsinkelsen førte til at sola gikk ned før vi rakk å komme til lokasjonen fotografene hadde valgt til bryllupsbildene. Der og da kjentes det litt stress og sårt å ikke rekke det perfekte lyset, men allerede utover kvelden og i hvert fall sett i ettertid, så overgikk bryllupet og bildene alt vi noensinne hadde drømt om. Vi kunne ikke hatt et mer perfekt og minnerikt bryllup, og vi er så utrolig glade for at vi sitter igjen med bilder som til evig tid greier å vise all lykken, atmosfæren og kjærligheten som vi opplevde den dagen.

bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-184 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-187bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-188bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-194bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-195bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-156bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-196bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-213bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-223bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-212bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-216bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-207bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-159bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-210 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-208bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-225bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-205bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-224bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-165bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-160bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-162bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-230bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-210bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-163bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-204bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-229bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-219bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-230bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-233bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-237bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-234  bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-241 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-242 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-244 bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-246bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-203bryllup_hellas_utlandet_destination_wedding_greece-122

Tusen takk Michaela Klouda og Tone Tvedt!

LEVERANDØRER & INFO

Fotografer: Michaela Klouda og Tone Tvedt
Bryllupsplanleggere: Paxos Wedding / Samantha & Stuart
Bryllupshotellet og brudeparets suite: Paxos Beach Hotel
Lokasjon for velkomstcocktails og middag: Erimitis Sunset Bar
Bosted for flere gjester og lokasjon for fredagens barbeque: Santa Marina Villas
Lokasjon for bryllupet: Mongolismi Taverna
Brudekjole og ballerinasko brud: Zetterberg couture – Boozt
Antrekk brudgom: Høyer Mens Formal wear / Tiger of sweden
Brudgom sko: Carmina
Bukser m/ bukseseler brudesvenner: Lindex
Kjole brudepike: Lightinthebox
Gifteringer og brudens smykker: Thune
Forlovelsesring: Juveler Conrad Langaard
Hattene til brudgom og brudesvenner ble kjøpt hos gateselgere i henholdsvis New York og på Paxos
Mansjettknapper: arv etter Knuds farfar


Michaela Klouda & Tone Tvedt finner du blant våre utvalgte bryllupsfotografer i The Notebook.