Julianne & Håvard giftet seg i august 2017, og dyktige Maria Vatne Fotografi ble booket året i forveien etter at hun hadde tatt forlovelsesbildene deres. Historien deres er sterk og minner om å ta vare på øyeblikkene og kjærligheten, siden faren til Julianne døde av kreft ganske plutselig sommeren 2016. Håvard fridde til Julianne på sykehuset siste gang de besøkte ham. Der fikk Håvard spurt sin svigerfar om datterens hånd før han døde, og med det som bakteppe for bryllupet, ble det en svært rørende feiring. Rørende og svært vakkert!

Julianne er veldig opptatt av blomster og 70-tallet (både musikk og stil), og bryllupet bar preg av dette. Hun ønsket veldig å føle seg fri som brud. Nyt den vakre dagen deres, som er fanget så  nydelig av Maria Vatne.

591512524815 182225 27

Vårt beste minne fra dagen: For meg (Julianne) var det å ha mine nærmeste samlet hele dagen. Jeg har familien min på andre siden av landet, og vennene mine er spredt ut over hele kongeriket. Så det å se alle samlet i samme rom for å feire kjærligheten sammen med oss, var egentlig det fineste minnet. Det var jo ikke noe tvil om at vi kom til å si ja til hverandre. Men det var godt å kunne si ja i påsyn av alle vi er glade i. Vi hadde dessuten en stund for oss selv før vielsen der vi fikk se hverandre i finstasen, og fotografen fikk ta bilde av «first look». Det tok toppen av alt stresset og gjorde at vi kunne møte høytideligheten med en større ro. For Håvard var det også «first look» som var det fineste minnet. Men han likte veldig godt følelsen av å kunne gå ut av kirka som nygifte. Det gjorde selvfølgelig jeg også.

302132394042434549475048646170 5651

Inspirasjon bak feiringen: Pådriveren av dekorasjonene og tema var meg. Men det er mest fordi det er jeg som er den kreative sjelen i forholdet. Håvard er den praktiske av oss. For meg var det viktig at bryllupet vårt skulle vise hvem vi er. Både som par og individer. Derfor ble alle avgjørelser tatt i plenum, selv mange av ideene var mine. Jeg har bitt meg i merke at det bohemske er veldig trendy for tiden, men for meg var ikke dette basert på trend i det hele tatt. Jeg vokste opp med 1960/1970-talls rock i et svært musikalsk hjem, og faren min hadde en lang dokumentar om Woodstock i hylla. Da jeg var 11-12 år, så jeg hele dokumentaren og var solgt. Fra jeg var barn har jeg elsket å gå barfot i gresset og ha blomster både på bordet og i håret. Og i vårt nåværende hjem elsker vi fremdeles musikk, festivaler og konserter. Jeg har også blomster på bordet nesten hver uke. Håvard er bassist og har spilt mye musikk gjennom livet. Han sverger også til Converse og sixpence i det dagligdagse. Da ble det naturlig å dra inn disse elementene både i dekorasjonene og klesvalg. Så selvfølgelig skulle jeg gå barfot med blomster i håret på dagen. Og han skulle gå i favorittskoene sine. Alle brudepikene mine hadde blomster i håret og buketter, og alle brudesvennene til Håvard hadde converse. Hele lokalet var fylt av blomster og hadde bilder av favorittartistene våre istedet for bordnummer.

65 685775717486917888

Tips til andre brudepar: Enn så fantastisk denne dagen er, så er det mange ting vi føler vi gjerne skulle gjort annerledes. For det første skulle vi ha stresset mindre. Vi jobbet oss halvt ihjel hele uka og frem til kvelden før med å få alt på plass. Jeg prøvde å senke kravene til meg selv, men jeg ser i ettertid at jeg skulle senket de enda mer. Som Håvard sier, så skulle vi hatt totalt fri på fredagen. Dette gjorde at jeg var så sliten på bryllupsdagen at jeg hadde vondt i kroppen. Og med det så frarøvet jeg meg selv nok mye glede. Det vil jeg fraråde alle fremtidige bruder å gjøre. Det er en ting. Mine andre tips er: – begynn med forberedelser lang tid i forveien slik at alt bare er klart til å henges opp når dere skal pynte. Gjerne året før. Det kan være bestilling av pynt på eBay, kjøpe brukt pynt på nettet (Facebook, Finn.no) lete etter kjole og dress, etc. Da får du også tid til å bytte. Vi lagde også hefter med beskrivelser av gjestene våre som ble lagt ut på bordet. Dette begynte jeg med sent på høsten. Unngå så mange «siste-liten-prosjekter» som du kan. Det vil du dessuten spare penger på.  Har du venner som gifter seg i samme tidsrom, sett dere ned og se om det er noe dere kan spleise på. Vi har alle ulik smak, men kanskje hun/han vil ha lyslenker eller vimpler? Slikt kan man gjerne spleise på uten at man får samme uttrykket i lokalet. En idé kan være å droppe desserten hvis du har stort kakebord. Da er det større sannsynlighet for at mye blir spist og du sitter igjen med færre rester.  Be om hjelp! Jeg vet det finnes mange flinke piker der ute, men dette er virkelig greit å ha hjelpende hender til å gjennomføre. Du blir ikke en helt ved å gjøre alt selv. Du kan risikere å slite deg selv ut før dagen kommer. Den største gaven du kan gi deg selv er å være i øyeblikket, og det klarer du ikke hvis du er trøtt og lei. Og husk: det er sikkert mange som kommer til å ha meninger om hvordan dere skal gjøre og ikke gjøre ting. Men dette er deres dag, og det er dere som bestemmer hvordan ting skal se ut og ikke. Ta gjerne i mot råd, men ikke la dere diktere av andres meninger. Størrelse på bryllup, gjesteliste og dekorasjoner skal reflektere dere, og ikke andre.

81839382989692 89909963

Valg av fotograf: Heldigvis var vi så heldige at hadde en fotograf som vi stolte på gjennom hele dagen; Maria Vatne. Jeg insisterte på å bruke Maria fordi jeg liker uttrykket i bildene hennes. Jeg hadde en god magefølelse fra starten, for vi hadde veldig god kjemi med henne. Hun fikk oss til å slappe av, pratet masse med oss og gjorde det til en lek å posere. Jeg ser stor sjarm i det uperfekte. Så i løpet av bryllupsdagen vår gikk jeg barfot i en åker mens det høljregnet. Jeg gikk også barfot på beitet til en gjeng med kyr og balanserte mellom kukaker mens jeg holdt slepet og den enorme buketten min i hendene. Kyrne prøvde også å spise buketten og kimonoen min. Videre ble håret mitt ble mildt sagt ødelagt, men hei! Det ble bra bilder! Og i ettertid bryr vi oss ikke om hår. Og Maria både fanget og skapte disse øyeblikkene der hun løp rundt og lette etter lys og omgivelser. Jeg tror vi var rundt hele Heddal i en gammel fokevognbuss den dagen. Så valg av fotograf ga dagen substans. Jeg vil anbefale Maria varmt til alle som vil ha en stor dose med personlig preget magi i bildene sine.


 

INFORMASJON & LEVERANDØRER:

Bryllupsfotograf: Maria Vatne Fotografi
Brudepar: Julianne & Håvard
Dato: 12. august 2017
Vielse: Hedenstad kirke
Middag: Hustveitlåven, Notodden


Maria Vatne Fotografi finner du blant våre utvalgte bryllupsleverandører i vår bryllupsguide The Notebook.